Zet aaltjes tegen trips in, ook in de kas

Trips, de kans is groot dat je daar nog nooit van hebt gehoord. Trips is een heel klein beestje dat flinke schade kan toebrengen aan allerlei gewassen in de kas en prei op de tuin. Trips is maar 1 mm groot en toch kunnen ze voor gewasverlies zorgen. Het valt niet altijd mee om deze kleine beestjes met franjevleugels te ontdekken, maar er zijn manieren voor. Zie je bijvoorbeeld dat je planten witte of gele plekjes op het blad krijgen? Kijk dan eens aan de onderkant van zo'n blad. Zie je hier kleine beestjes bewegen? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met trips. Trips bestrijden kan nog wel een uitdaging zijn. Maar aaltjes tegen trips inzetten werkt erg goed.

Aaltjes tegen trips: is dat geen vies idee?

Het lijkt zo naar, om het ene beestje in te zetten om het andere beestje te verslaan. Maar aaltjes tegen trips inzetten is eigenlijk gewoon natuurlijk. Het enige verschil is dat je aaltjes tegen trips koopt om deze te gebruiken en ze niet vanzelf je kas of je tuin binnenkomen. Je kunt de aaltjes tegen trips op verschillende manieren gebruiken. Je kunt het blad van de planten behandelen, maar ook de grond waarin de trips zich ophoudt. Het behandelen van het blad moet je 's avonds doen wanneer het schemert. Je mengt de aaltjes met water en brengt dit mengsel aan op de bladeren. De aaltjes zullen direct overgaan tot de aanval.

Voor de behandeling van de grond is een andere techniek nodig

Je kunt niet zomaar even een handje aaltjes over de grond gooien en hopen dat het goedkomt. Je zult ook hier de aaltjes, in de juiste verhouding, moeten oplossen in water. Maar dan ben je er nog niet. Om de grond goed te behandelen moet je ervoor zorgen dat deze goed vochtig is en blijft voor in ieder geval twee weken. De aaltjes zullen dan de trips volledig van je gewassen verwijderen.

Ongediertebestrijding in de kas is soms lastig

Een kas is natuurlijk ideaal voor het kweken van groenten en bloemen. Maar het is ook zo dat het een broedplaats kan zijn voor ongedierte. Dat ongedierte kan immers geen kant op. Het is dan fijn om te weten dat er voor iedere soort ongedierte andere beestjes zijn in te zetten voor de bestrijding. Zo kun je voor verschillende soorten ongedierte gebruik maken van aaltjes en voor ander ongedierte van lieveheersbeestjes. Al deze natuurlijke bestrijding bestel je gewoon online.

About Author