Je product verpakken zal in sommige gevallen simpelweg noodzakelijk zijn. Of je nu een ondernemer of een consument bent, in sommige situaties ontkom je er niet aan. In die gevallen zul je iets moeten hebben dat zich hier dan ook voor leent. Iets waarvan de specificaties specifiek voldoen aan jouw eisen. Wat deze eisen zijn, verschilt dan ook per product. In deze blog bespreken we een aantal verpakkingen die je kunnen helpen met het verpakken van je product. Wees gerust; ook de minder standaard verpakkingen krijgen de nodige aandacht in deze blog.

LP platen

Een platenspeler is iets wat weer helemaal in is. Dat veel mensen platen hebben of platen kopen, is dan niet gek. Wat moet je immers met een platenspeler zonder platen? Hem laten staan? Nee, dat is geen optie. Als je dan lp platen wil versturen, heb je daar natuurlijk speciale lp hoezen voor nodig. Geen zorgen, deze bestaan gewoon. De meeste platen zijn van hetzelfde formaat, vrijwel alle platen zelfs. Je kunt die lp hoezen daarom voor heel veel platen gebruiken. Ze beschermen goed tegen krassen en zorgen ervoor dat jij je platen veilig van A naar B kunt (laten) vervoeren. 

Standaard producten

Voor standaard producten die je zelf gaat vervoeren en die niet breekbaar of fragiel zijn, kun je prima papieren draagtassen gebruiken. Hoewel dit niet de meest stevige en veilige optie is, is dit een prima optie. Waarom zou je een gepantserde doos gebruiken voor iets als een handdoek? Niet nodig toch? Nee, wij vinden ook van niet. Papieren draagtassen volstaan daarom in de meeste gevallen bij producten die geen bescherming nodig hebben en die je zelf vervoert. In het geval van verzending kun je prima een standaard kartonnen doos gebruiken. Het volstaat om een doos te gebruiken die net ietsje groter is dan het product dan je erin doet. Op deze manier heb je nog ruimte voor eventueel verpakkingsmateriaal, maar maak je geen onnodige kosten zoals wanneer je een te grote doos zou gebruiken.

Breekbaar

Breekbare dingen dien je goed te verpakken. Je hebt heel wat verpakkingsmateriaal nodig. Naast een stevige doos is het aan te raden om bubbeltjesplastic, piepschuim en andere beschermende materialen te gebruiken. Wikkel dit goed om het product heen voor optimale bescherming. Je wil namelijk niet dat je pakketje is gebroken voordat het aankomt bij zijn bestemming. Dat voorkom je dan ook als je het verstandig inpakt. 

 

About Author