Outfit tips voor drie soorten dates

Heb jij een date op de planning staan? Als jij net zo bent als ik, ben je waarschijnlijk nu al aan het stressen over je outfit. Wat een geschikte outfit is, hangt onder andere af van de soort activiteit die jullie gaan doen. In deze blog geef ik tips voor welke outfit je kunt dragen voor drie verschillende soorten dates: De casual date, het etentje en de actieve date.

De casual date

Zijn jullie date plannen om gewoon een drankje te doen in een kroeg of een koffietje te drinken? Dit is een hele casual date en hier hoort dus ook een meer alledaagse outfit bij. Als je in een mooi jurkje en op hoge hakken een koffie komt drinken is dat misschien een beetje overdreven. Met deze date kun je je eigenlijk gewoon kleden zoals je normaal doet, maar dan met net een beetje extra moeite. Draag bijvoorbeeld je favoriete top en een simpele broek. Vooral als het een eerste date is, wil je je vooral kleden in de stijl die je normaal gesproken draagt. Iemand moet jou natuurlijk leuk vinden zoals je bent, dus je hoeft je niet anders voor te gaan doen.

Het etentje

Een etentje is net even iets specialer dan een drankje doen, dus je mag hier ook iets meer uitpakken qua outfit. Trek bijvoorbeeld een leuk jurkje of je favoriete rokje aan. Met een paar mooie schoenen met hak eronder is het helemaal af. Hoe chique je gekleed moet gaan hangt natuurlijk wel een beetje af van het soort restaurant. In een michelin-sterren restaurant wordt er natuurlijk een iets meer chique outfit verwacht dan in een simpele burgertent. Hou dus een beetje rekening met de soort omgeving.

De actieve date

Ga jij met je date iets sportiefs doen, zoals wandelen of bowlen? Dan wil je er natuurlijk nog steeds leuk uit zien, maar dan is het ook belangrijk dat je comfortabele kleding aan hebt. En trek een warme jas van bijvoorbeeld Napapijri aan!Wandelen met hakken aan is natuurlijk niet zo’n succes. Denk van te voren dus goed na over je outfit en trek iets aan waar je makkelijk in kan bewegen. Denk bijvoorbeeld aan een simpele spijkerbroek en sneakers. Met een mooi shirtje en leuke accessoires zie je er toch nog uit alsof je een beetje je best hebt gedaan. Zorg ook dat je je niet te warm kleed, want je wilt natuurlijk niet dat je tijdens de date een heel rood hoofd krijgt van de hitte.