Zo creeër je sfeer in je huis!

De winter is altijd het lastigste seizoen. Aan het begin zijn er nog de kerstdagen en het nieuwe jaar om naar uit te kijken, zijn er overal kerstlampjes in de ramen te zien en op straat en staat binnen de kerstboom te schitteren. Maar als januari begint en de echte winter aanbreekt worden deze lichtjes weer opgeborgen, terwijl we ze juist in die donkere maanden hard nodig hebben. Zonde! De eerstvolgende vakantie is de voorjaarsvakantie, maar daar zit toch enorm veel tijd tussen. En het vooruitzicht op langere dagen en meer zon is ook nog best ver weg. Het zijn dus lange maanden, waarin we met zijn allen al snel in een sleur terecht kunnen komen. Als je elke dag werkt zie je vaak op een dag de zon niet eens; je gaat weg als het donker is en komt thuis als het donker is. Het is dan wel zo fijn als je thuiskomt in een gezellig, sfeervol huis na een lange en donkere dag. Met deze tips maak je je huis lekker knus voor deze donkere koude maanden!

Laat je kerstlampjes hangen!

Ik heb mijn kerst lampjessnoeren nog steeds voor het raam hangen. Aan het begin van de winter wordt ik altijd zo blij van de decoratie op de straten en de kerstbomen vol lichtjes die je door iedereen hun ramen ziet. Waarom halen we alles weer weg als we juist iets nodig hebben om ons blij te maken? Als je merkt dat je dit ook altijd een teleurstelling vindt, laat de boel gewoon lekker hangen! Ook andere kerstdecoratie kan heel gezellig staan. Misschien is de tijd van kerstmannen en rendieren voorbij, maar een gezellig denneboom takje en wat rode lintjes kunnen de hele winter lang leuk zijn!

Investeer in dimbare lichten

Als het buiten alsmaar zo donker is dat je er somber van wordt, is het belangrijk om licht in huis te halen. Maar een normale lamp geeft dan een enorm contrast, en staat vaak best ongezellig. Terwijl je juist een beetje sfeer wil nu het buiten zo grijs en grauw is! Mijn tip? Koop dimbare lichten. Bij LED lampen winkel BES LED hebben ze bijvoorbeeld enorm mooie dimbare lampen te koop. Zo hoeft het licht niet helemaal aan, maar blijft het laag en sfeervol. Bijna als een soort zonsopgang effect, wat we hopelijk binnenkort weer elke ochtend gaan zien als we ons klaar staan te maken – maar voor nu moeten we het nog even met lampen doen!