Binnen vijf stappen een succesvolle linkbuilding strategie!

We zien het de laatste tijd steeds meer; online bedrijven die starten met het verkopen van verschillende producten. In de kledingbranche was het al erg populair en bestelden veel meer mensen online dan dat zij in de winkelstraten kwamen, maar beginnen ook andere branches nu over te stappen naar e-commerce. Tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld al online bouwmarkten, online tuincentra en is ook de zakelijke dienstverlening erg aan het groeien op het internet. Een strategie om te groeien en hogere rankings in Google te behalen, is linkbuilding. Bij linkbuilding worden er relevante links verkregen van andere websites, die zullen leiden naar jouw eigen website. Door de relevante links krijgt jouw website een autoriteit, waarna je indirect een hogere positie in Google zult behalen en boven de concurrenten uitkomt!

In dit blog zullen we gaan kijken hoe je linkbuilding kunt uitbesteden aan een online marketing bureau, waarbij er in vijf stappen een succesvolle linkbuilding strategie voor je zal worden opgezet!

Stap 1: Nulmeting

Je gaat linkbuilding uitbesteden. De stap is genomen en je wilt graag op lange termijn groeien aan de hand van organische groei. Met linkbuilding is het in eerste instantie van belang dat het online marketingbureau een nulmeting uitvoert. Tijdens de nulmeting krijgt het online marketing bureau inzichten in de huidige posities, waarna er een plan kan worden opgesteld.

Stap 2:  Voorstel op basis van de analyse

Na de linkbuild analyse bekijkt het online marketing bureau de zoekwoorden met de meeste potentie in het behalen van meer organisch verkeer. Zowel het zoekvolume als de zoekintentie van de gebruiker is hiervoor belangrijk en relevant. Voor een webshop ligt de focus ook nog eens op conversie gestuurde zoektermen, waardoor het maximale bereikt kan worden.

Stap 3: Aanmaken nulmeting en focus URL’s

Het online marketing bureau zet in de nulmeting alle URL’s met bijbehorende focus zoekwoorden op een rij, waarbij zij het huidige linkprofiel meten. Zij verzamelen belangrijke data en metrics, om uiteindelijk een startpunt te creëren. Na verloop van tijd zal er gezamenlijk worden geëvalueerd en is er te zien hoeveel het linkprofiel is gegroeid. Op basis van jouw wensen kan de strategie eventueel worden bijgestuurd, waarna er weer een maandelijkse optimalisatie plaatsvindt. 

Stap 4: Maandelijkse optimalisatie

Iedere maand zorgt het online marketing bureau voor relevante links en monitoren zij deze aan de hand van verschillende software programma’s. Bovendien is de maandelijkse groei in posities en verberting van het linkprofiel belangrijk om te analyseren, om eventueel de strategie aan te passen en uiteindelijk de doelen te behalen.

Stap 5: Analyseren en optimaliseren

Nieuwe data zal constant worden geanalyseerd om de strategie eventueel bij te sturen. Aan de hand van de nulmeting is er een inzicht in de organische groei die is doorgemaakt gedurende het linkbuild traject. Maandelijks ontvang je als klant een rapportage, waardoor je beschikt over een duidelijk overzicht met de verschillende stappen die zijn gemaakt. 

Linkbuilding uitbesteden heeft dus enorm veel waarde en kan er op lange termijn een zeer grote organische groei worden gerealiseerd. Professionals bij het online marketing bureau gaan voor je aan de slag, waardoor jij je kunt focussen op de eigen werkzaamheden!

About Author