Wanneer kunnen we weer vliegen naar Turkije?

Hoewel de coronavaccins in de maak zijn, zit een merendeel van Europa toch weer op slot. Nederland zit weer in een lockdown, en dat geldt eigenlijk voor veel andere landen ook. Heel erg vervelend voor mensen die familie in andere landen heeft zitten. Zeker met de Kerst op komst wil je toch bij elkaar zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld veel Turkse mensen die heel graag weer naar hun familie willen, of andersom. Hoe ziet het precies met de coronamaatregelen in Turkije en wanneer kunnen we weer vliegen naar Turkije? Antwoorden op deze vragen vind je in dit blog.

Geschreven op 17 december 2020

Kun je nog vliegen naar Turkije?

Ja, gelukkig is het nog mogelijk om te vliegen naar Turkije, al worden niet noodzakelijke reizen sterk afgeraden. Lees dus heel goed de maatregelen door die gelden voor het land en bereid je goed voor. Zowel in Nederland als Duitsland gaan er nog vluchten naar Turkije. Het land zit echter net als Nederland wel weer in een lockdown. Het is daar zelfs net iets heftiger dan hier. Turkije zit al vanaf 4 december in lockdown. Voor doordeweekse dagen geldt een avondklok, wat maakt dat je van 21.00 uur tot 05.00 uur niet buiten mag zijn. In het weekend mag je alleen naar buiten voor boodschappen. Wanneer je weer terugkeert naar Nederland, geldt dat je tien dagen in verplichte quarantaine moet.

Welke papieren heb je nodig?

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport verplicht het iedere reiziger om een gezondheidsverklaring mee te hebben. Hierin bevestig je dus dat je geen klachten hebt voordat je gaat reizen. Dit moet je overigens ook weer op de terugweg opnieuw invullen, dus zorg dat je een extra blanco formulier meeneemt op reis! Wanneer je vliegt van een Duitse luchthaven, kan het zomaar zijn dat je een PCR-test moet doen. Kom je terug in Duitsland, moet je ook weer een uitslag van een recente coronatest kunnen laten zien. Een recente test betekent dat je het uiterlijk 48 uur van tevoren moet hebben aangevraagd. In Turkije is het zo geregeld dat elk hotel in contact staat met een ziekenhuis in de buurt. Het ziekenhuis stuurt iemand naar het hotel om je PCR-test af te nemen. Dit kost tussen de 15 euro en 30 euro en moet je zelf betalen. Van de receptie ontvang je vervolgens een formulier met de uitslag. Dit formulier moet je heel de terugreis bij je dragen.

Belangrijkste maatregelen in Turkije

In Turkije gelden verder net als in Nederland bepaalde maatregelen. Dit houdt in dat je afstand moet houden van iedereen. Waar in Nederland anderhalve meter geldt, is dat in Turkije 2 meter. Goed om te weten dus! Daarnaast geldt dat je overal een mondkapje op moet hebben in Turkije. Eigenlijk mag je deze alleen in je eigen huis of hotelkamer afdoen.

About Author