Een origineel cadeau voor mijn lieve Opa

Komende zomer wordt mijn opa alweer 85 jaar. Best op leeftijd dus! Hij is tegelijk jarig met mijn vader en zijn broer. Wat een toeval. Ik geniet elke maand weer ervan om hem te zien. Hij woont best wel ver uit de buurt, en daarom zie ik hem maar één keer in de maand. Mijn opa woont samen met mijn oma op de boerderij in het dorpje Waalsen. Hier komen wij ook oorspronkelijk vandaan. Voor mijn opa’s 85e verjaardag wil ik iets bijzonders regelen. Wat houdt dat precies in? In deze blog vertel ik hoe wij de verjaardag van opa gaan vieren.

Surprise party

De meest voorkomende, misschien wel de leukste manier is toch wel een verassingsfeest. Je laat allerlei verschillende mensen komen die je goed kent, en laat de jarige job van niks weten. We moeten rekening houden met wat de jarige leuk vindt. We versieren het huis van opa en oma in de smaak van wat zij leuk vinden en bakken een overheerlijke appeltaart. Daarnaast hebben we nog een leuke verassing voor opa geregeld. We weten allemaal dat hij elke dag overhemden draagt, daarom hebben wij een tegoedbon van een jaar lang gratis ledub overhemden geregeld. Dit is een overhemd dat perfect past bij de Nederlandse man, omdat het in Nederland wordt gemaakt. Ik weet zeker dat opa dit geweldig zou vinden.

Het is niet gemakkelijk om iemand te verassen, want iemand kan het al snel doorhebben. Daarom hebben wij ervoor gekozen om het niet aan oma te vertellen, omdat zij vaak niet haar mond kan houden.

Leuk weekend

Met de familie reizen we af naar het pittoreske dorpje Waalsen. We maken er gelijk een uitje van en hebben een toffe bed & breakfast geregeld in de buurt. Zo hoeven mijn ouders niet dat eind nog terug te rijden en kunnen we de dag erna nog wat leuks gaan doen met de familie, bijvoorbeeld naar het strand. Eenmaal onderweg besef ik mij dat ik mijn zelfgemaakte verjaardagskaart ben vergeten. Gelukkig waren we nog maar vijftien minuten van huis, maar mijn ouders moeten helaas de auto keren. Snel de kaart opgehaald en de route vervolgd. Eenmaal aangekomen in Waalsen, horen we van de buren (die in het complot zitten) dat ze boodschappen zijn gaan halen. Snel alle slingers ophangen en afwachten maar. Even later komen opa en oma thuis. Ze schrikken zich een hoedje, zodra zij de hele familie in de bijkeuken zien staan. Ze zijn dolblij en het feestje kan beginnen!

About Author