De beste tips voor een kindvriendelijke tuin.

 

Na de langste winter, gevoelswijs ooit. Is het dan bijna zomer. Hoe ligt jouw tuin erbij? Donker, veel onkruid en aarde, weinig kleur en kale plantjes? Saai waarschijnlijk. Zit je er over na te denken om een kindvriendelijke tuin aan te leggen?  Geen probleem wij bieden je de beste tips om jouw stukje grond te veranderen naar de perfecte buitenlounge.

 

Zachte tegels en omheinging

Tegenwoordig heb je een breed scala aan tegels waar je tussen kan kiezen wanneer je een tuin aanlegt. Maar welke tegels gebruik je bij een kindvriendelijke tuin? Wat veel mensen niet weten is dat er tegenwoordig ook tegels worden gemaakt die ‘kidproof’ zijn. De tegels worden ook vaak gebruikt in openbare speeltuinen en op schoolpleinen. Deze tegels worden letterlijk ‘speelplaatstegels’ genoemd vallen als puzzelstukjes in elkaar.

 

De speelplaatstegels zijn van rubber gemaakt. Doordat ze tegels relatief flexibel en zacht zijn zal een kind niet ernstig gewond raken bij een val. De kans op letsel bij het spelen in de tuin wordt aanzienlijk verlaagd dankzij deze gladde tegels en ze zijn ook nog in alle kleuren beschikbaar!

 

Groen

Wanneer je een kindvriendelijke tuin aanlegt zijn er veel verschillende planten waar je uit kan kiezen. De planten waar je het meest plezier aan gaat hebben zijn planten die biodiversiteit aantrekken. Zo genoemde ‘vlinderstruiken’ trekken vlinders aan. Hiermee zorg je ervoor dat jouw tuin niet alleen mooi is maar ook leerzaam. Kinderen zijn snel gefascineerd en wat is leuker dan biologie leren in je eigen tuin?

 

Speeltoestellen

Kinderen moeten hun energie kwijt kunnen. Als het langzaam weer winter wordt zal het ook sneller donker worden. Zorg dat jouw tuin een plek is waar jouw kroost alsnog lekker kan ravotten. Dit doe je door middel van een speeltoestel. Een speeltoestel die wij een must vinden voor de ontwikkeling van het kind is een zandbak. Door jouw kroost met zand en aarde te laten spelen verbetert het afweersysteem en kunnen zelfs allergieën vermeden worden.

 

Wil jij nou ook tips over hoe je je garage praktisch en stijlvol inricht? Kijk dan even hier!