In deze rare tijd kan het soms zijn dat je niet meer geniet van de kleine dingen in het leven. Jezelf verwaarlozen omdat je geen reden hebt om jezelf mooi te maken of omdat je de deur niet uit kan zijn veelvoorkomende problemen. We hebben nu bijna al een jaar te maken met de pandemie en dit zal waarschijnlijk ook nog wel even zo blijven voorlopig. Hopelijk krijgen we langzamerhand weer wat versoepelingen van de maatregelen zodat je niet meer alleen thuis hoeft te zitten. Er zijn natuurlijk nog genoeg dingen die je wel kan doen in en om het huis en het is dan ook belangrijk om dit te blijven doen. Ook is het belangrijk om positief te blijven en om de leuke dingen te blijven doen! En dat begint bij goed voor jezelf zorgen!  

Verzorging

Self care is een begrip wat voor iedereen wat anders kan betekenen. Een avondje in bad met een heerlijke badolie en geurkaarsen of kies jij toch liever voor een avondje bankhangen met een zak chips? Jezelf verzorgen is ook in deze tijd belangrijk. Als je je voorheen altijd opmaakte om naar je werk te gaan of om te gaan stappen met vriendinnen, waarom doe je dat dan nu niet nog steeds? Thuis werken is natuurlijk anders dan dat je de deur uit gaat maar het is bewezen dat je je productiever voelt en je beter kan concentreren als je gewoon doet als normaal. Dus ’s ochtends vroeg opstaan, douchen, haar en make-up doen, ontbijten en aan de slag! Het is logisch dat dit af en toe wel is moeilijk kan zijn want ja je zit toch maar de hele dag binnen achter je laptop te werken. Ook is voldoende eten en drinken belangrijk! Als je alleen woont zal je het nog sneller vergeten dan dat je met iemand samen woont.

Een avondje zoals vroeger beleven

Ook al kunnen we helaas nog steeds niet een avondje naar de bioscoop of uiteten bij je favoriete restaurant maar je kan natuurlijk wel doen alsof. Spreek met je partner/vriendin/broer of zus een avondje in de week af waarbij jullie allebei helemaal netjes zullen gaan. Dus dames in een mooie avond jurk en heren in een overhemd met een nette pantalon. Haal eten af bij jullie favoriete restaurant en dek de tafel mooi op. Na het avondeten kunnen jullie via bijvoorbeeld Pathé thuis een film huren die je normaal gesproken in de bioscoop zal zien. Het is natuurlijk anders dan we allemaal gewend zijn maar dit betekent niet dat het ook minder leuk en gezellig hoeft te zijn!

About Author