Snelle en effectieve wespenbestrijding

Ken je dat? Zodra je op een zomerse dag jouw eten buiten neerzet, is het ineens vergeven van ongenodigde gasten. Wespen verzamelen zich op jouw eten en doen zich daarnaast tegoed aan jouw zomerse drankje. Deze insecten kunnen jouw avond behoorlijk verpesten. De beestjes zijn met hun gezoem niet alleen vervelend, maar kunnen door hun steken ook gevaarlijk zijn. Wanneer je kampt met wespenoverlast in de tuin is een snelle en effectieve bestrijding dan ook wenselijk. 

Schakel een professionele wespenbestrijder in

Verstoren wespen jouw woongenot? Heb je te maken met grote aantallen wespen in de tuin? Of begeven de wespen zich zelfs in jouw woning? Dan is het tijd om deze insecten te bestrijden. Voor deze bestrijding is het inschakelen van een professionele wespenbestrijder noodzakelijk. Een wespennest verwijderen betreft een serieus stukje vakmanschap dat je niet zelf moet proberen uit te voeren. Doordat de wespen gemeen kunnen steken, is het verwijderen van een nest gevaarlijk. Om veilig te werk te kunnen gaan moet je beschikken over de juiste kennis en goed materieel. Laat dit werk daarom altijd aan een expert over. Zo voorkom je onveilige situaties en ben je zeker van een effectieve bestrijding.

Hoe gaat de wespenbestrijding in zijn werk?

Alvorens de wespenbestrijder kan starten met de bestrijding, moet hij weten waar het wespennest zich exact bevindt. Vaak is dit direct duidelijk, maar dat is niet altijd het geval. Regelmatig geven wespen de voorkeur aan een spouwmuur als uitvalsbasis voor hun nest. Je kunt het nest in dat geval niet met het blote oog waarnemen. Om de precieze locatie van het wespennest te bepalen, zal de wespenbestrijder de aanvliegroute volgen. Zo kan hij uiteindelijk vaststellen waar het nest zich precies bevindt. Vervolgens zal de bestrijder beschermende kleding aantrekken. Wespen kunnen immers steken dus beschermende middelen zijn essentieel. Hierna kan de daadwerkelijke bestrijding met de poederspuit beginnen! Nadat het poeder in het nest is gespoten, zullen de wespen allemaal binnen twee dagen dood zijn.

Dit kun je zelf doen

Het hebben van een wespennest in jouw woonomgeving is buitengewoon vervelend. De wespen kunnen voor veel overlast zorgen en een bestrijding is dan ook noodzakelijk. Maar nog fijner zou het zijn als je nooit met een wespennest in jouw woonomgeving te maken krijgt. Uiteraard kun je de aanwezigheid van een wespennest nooit volledig uitsluiten. Wel kun je grote wespenoverlast in jouw woning of tuin beperken. In de maanden april en mei bouwen wespenkoninginnen hun nest. Het is daarom raadzaam om in deze periode jouw woonomgeving goed te controleren. Als je dan een wespennest aantreft is deze nog heel klein. Je kunt deze dan gemakkelijk (laten)verwijderen en zo wespenoverlast voorkomen.

About Author