Ongelukje tijdens het surfen

Dat een ongeluk in een klein hoekje zit heb ik geweten afgelopen zomer. Samen met een vriendin ging ik een roadtrip maken door Frankrijk, het zou een heerlijke reis moeten worden maar dat liep helaas wat anders. Met goede moed stapte wij in de auto om de ervaring van ons leven op te doen. We hadden een hele trip uit gestippeld die ons de mooiste plekjes van Frankrijk zou laten zien.

 

Het begin

De eerste week verliep voorspoedig en was helemaal zoals we het hadden verwacht. We reden naar de kust van Normandië en namen daar de boot naar Guernsey want daar had ik gewoond op mijn 18de en wilde dat graag laten zien. Na twee dagen gingen wij weer terug naar het vaste land om zo door te rijden naar Biarritz. Mijn vriendin is gek op surfen en in Biarritz kan je echt geweldig surfen. Onderweg zouden we nog 1 stop maken en waar dit zou zijn wisten we nog niet we lieten ons verrassen. We kwamen uit eindelijk in een klein plekje aan de kust heel mooi en had de leukste restaurantjes. We hebben hier heerlijk vertoeft met z’n tweeën, we lieten ons helemaal leiden door de lokale mensen zij vertelde ons waar we moesten zijn en wat we moesten eten. Dit was een geweldige ervaring!

 

Surfen

Ik had nog nooit gesurft dus hadden we een paar lessen voor mij geboekt. We hadden in Nederland al gekeken welke surfschool goed stond aangeschreven en we hadden ook meteen geboekt. Dit scheelde veel tijd omdat ik meteen kon beginnen toen we aankwamen. We hadden ook de tent mee dus we hadden veel vrijheid. De eerste dag surfen was echt verschrikkelijk, ik heb echt alleen maar in het water gelegen en misschien 5 minuten op de surfplank gestaan. Mijn vriendin vertelde mij dat dit echt normaal is en dat de eerste keer niet meteen goed gaat. Ik ging op tijd slapen en blies al het zeewater uit mijn neus om de volgende dag weer vroeg het op nieuw te proberen. Maar al vroeg in de ochtend ging het mis een andere surfer botste tegen mij aan en maakte een diepe snee in mijn been. Letselschade advocaat Gouda heeft mij ontzettend goed geholpen en geïnformeerd wat ik met deze situatie aan moest. We moesten ook helaas terugkeren want de snee was zo diep dat ik bijna niet meer kon lopen. Samen met mijn vriendin ben ik wel terug gereden maar ik lag vooral op de achterbank.