Een douchegoot is een fijne oplossing

Stel. Je hebt lang gespaard en besloten dat je je badkamer nu eens echt flink gaat aanpakken. Dan is er een aantal dingen om extra rekening mee te houden. Kies bijvoorbeeld een echt degelijk handdoekenrek. Eentje waar je je niet binnen een maand aan gaat storen omdat de armen naar beneden zakken als je met je handdoek in de buurt komt. Zorg voor een goede luchtverversing. Het liefst zonder motortje dat samenwerkt met je lichten. Zorg dat je kunt kiezen om alleen het licht aan te doen en niet ook altijd maar de luchtverversing. En: kies een douchegoot in plaats van een putje. Een putje zit altijd net op een ongemakkelijke plaats in de doucheruimte. Je staat er altijd met een voet op en als het tegenzit haakt er net een teen in een van de gaatjes. Dat probleem heb je nooit met een douchegoot.

Een douchegoot is ook gemakkelijker schoon te maken

Sta je al te kokhalsen bij het idee dat je het doucheputje moet openwrikken om haren en zeepresten uit de afvoer te peuteren? Dat hoef je met een douchegoot dus niet meer te doen. Natuurlijk moet je die ook eens in de zoveel tijd schoonmaken, maar het wordt nooit zo'n drama als bij het ouderwetse putje. Een douchgoot zorgt voor een betere afvoer van water en zeep en zal dus minder snel verstopt raken. Goed nieuws!

En het oog wil natuurlijk ook wat

Want zeg nu zelf: zo'n putje is toch niet meer van deze tijd? Een douchegoot tegen de achterwand is én effectiever en veel mooier dan zo'n putje. Het blijft wel belangrijk om de douchegoot direct in de planning mee te nemen. Anders zit je met de aansluiting op de riolering. Je installateur weet je precies uit te leggen waar jij voor moet zorgen.

Maak het plaatje compleet

Als je dan gaat voor een mooie badkamer dan moet deze natuurlijk wel tot in detail kloppen. Je wilt niet je oude wcpot hergebruiken. Dat is logisch. Maar schaf ook een nieuwe toiletbril en andere accessoires aan. Je hebt dan veel langer het gevoel dat je een wellness in je eigen huis hebt. En dus blijven je spullen ook langer mooi. Koop goede onderhoudsmiddelen, spullen die niet krassen en toch de kalkresten voor je verwijderen zonder dat je hard hoeft te schrobben. Ook de verlichting is belangrijk. Je wilt jezelf goed kunnen zien, maar 's ochtends heel vroeg dan weer niet té goed. Zorg dus voor dimbare verlichting!