Mooie herinneringen aan autoritten

Het was een van de dingen die ik het liefste deed: met mijn vader toertjes maken door het land. Hij is een autofanaat en oprecht gehecht aan zijn auto. Hij houdt dan ook erg van autorijden. Gelukkig had hij werk waarvoor hij veel de weg op moest. Maar dan nog was hij er dus niet klaar mee, want hij reed ook graag met het gezin naar allerlei bestemmingen. Of we nou naar het centrum gingen om iets in de winkel te halen, bij familie op bezoek gingen of een uitje met het gezin hadden, meestal reed mijn vader. Mijn moeder had ook een auto, maar voor haar was het puur een gebruiksvoorwerp om ermee van a naar b te kunnen. Ze is het tegenovergestelde van mijn vader daarin, want die vind het ook leuk om gewoon een stukje te rijden. En dan ging ik graag mee, want ik vond dat hij de fijnste rijstijl had van iedereen waar ik ooit mee in de auto had gezeten. Nu ik volwassen ben, mijn eigen huis en gezin heb, zitten we niet zo vaak meer bij elkaar in de auto. En dat mis ik soms wel. Want we hadden dan altijd de leukste en interessantste gesprekken.

Filosoferen in de auto

We houden er allebei van eindeloos te filosoferen, dus kwamen er tijdens de ritten allerlei onderwerpen aan bod. Over werk en de liefde of het de zin van het bestaan. Misschien komt het dat het makkelijker praten is als je naast elkaar zit zonder dat je elkaar hoeft aan te kijken. Je ogen zijn vrijwel continu gericht op de weg of voorbijtrekkende landschappen. En ondertussen klets je wat. Maar we hadden niet alleen diepgaande gesprekken, want we hebben ook heel wat afgelachen tijdens onze autotoertjes. We delen hetzelfde gevoel voor humeur, dus dat helpt. We kunnen vooral erg om onszelf lachen als we bijvoorbeeld iets stoms hebben gedaan. Dat was toen zo en is nog steeds het geval. Ook is mijn vader nog steeds mijn belangrijkste raadgever.

Goede aanbieder

Zeker als het gaat om auto’s, vraag ik mijn vader altijd even om advies. Laatst ging ik een auto kopen en ik had al beslist dat ik voor een occasion wilde gaan. Ik belde mijn vader en hij ried me aan een Volvo te kopen. Later belde hij me terug dat hij een occasion-aanbieder gevonden had die een Volvo specialist is. Ze hadden aanbod in alle prijsklassen, daarbij verleenden ze onderhoud en service op dealerniveau. Hij had een aantal hele goede Volvo’s gezien en zei dat ik er maar eens een kijkje moest nemen. Ik heb inderdaad via die aanbieder mijn auto gekocht en ben er erg tevreden over. Het eerste wat ik heb gedaan, is mijn vader ophalen om een toertje te maken. Net als vroeger.