Op zoek naar de juiste BH

Het kan nogal een uitdaging zijn om de juiste BH te vinden. Eigenlijk moet een beha aan best veel eisen voldoen, voordat deze echt goed zit. Als vrouw hebben we allemaal wel een keer meegekregen dat veel vrouwen de verkeerde maat dragen. Blijkbaar zijn de eisen die je aan een beha moet stellen, niet bekend bij veel vrouwen. Maar het kan ook een andere reden hebben.

Veranderend lichaam

Toen ik zestien was, dacht ik dat ik het lichaam dat ik toen had waarschijnlijk de rest van mijn leven zou houden. Misschien zou ik wat dikker zijn nadat ik kinderen had gekregen, maar ik ging er vanuit dat in elk geval geruime tijd mijn vormen en maten ongeveer hetzelfde zouden blijven. Op mijn dertigste realiseerde ik me op een gegeven moment dat ik het helemaal mis had gehad. Ja, toen pas! Ik had in de tussentijd heus wel wat geschommeld in gewicht, maar ik vertrouwde erop dat het ook steeds weer keurig terug schommelde. Toen vond ik mijn oude favoriete jeans terug in mijn kast die ik droeg rond mijn zestiende. Nou, die kreeg ik echt niet meer aan. Het was duidelijk dat ik in de breedte was gegroeid en ik wist direct dat dit niet door te veel eten kwam, maar dat het met de botten op mijn heupen en benen te maken had. Ik ging eens goed om me heen kijken, dacht na over hoe de lichamen van mijn moeder en oma zich ontwikkeld hadden en begreep toen dat het een totale misvatting van mij was geweest dat als je eenmaal uitgegroeid bent in de lengte, je lichaam daarna niet meer verandert. Je lichaam blijft je leven lang veranderen. Ook bij mannen zie je dat trouwens. En daarom is het belangrijk beha’s te blijven passen en checken welke maat en vorm het beste zit. Ladies, laat je kleding niet alleen qua stijl, maar ook qua pasvorm met je lichaam meebewegen!

Passen en meten

Als je de juiste maat te pakken hebt voor je beha, merk je ook meteen het verschil. Het zit prettiger en je borsten komen veel beter tot hun recht. Iets wat ook met kleding aan te zien is. Ga je een BH kopen en weet je nu zeker welke maat je hebt, koop dan meteen een paar beha’s in die maat. Dat is geen luxe, want je hebt het simpelweg nodig. Als je namelijk dagen achter elkaar dezelfde beha draagt, zal hij sneller versleten zijn en niet meer goed zitten. Ja, een goede beha kan wat geld kosten, maar in het maken van een goede beha zitten ook heel wat arbeidsuren. Je weet dus dat je dan ook kwaliteit te pakken hebt. Als het goed is, heb je dat ook gemerkt toen je hem paste. Onthoud ook welk merk je fijn vindt, want dan kan je vervolgens online je lingerie bestellen. Verder is het handig om wat verschillende soorten beha’s te hebben. Dus met vulling en zonder vulling en voorgevormd en niet voorgevormd. Als je aan een van deze soorten een hekel hebt, moet je ze natuurlijk niet kopen. Ik gaf de tip, omdat de ene beha misschien perfect onder dat ene truitje staat, maar niet onder je jurk. Je moet een beetje uitproberen hoe dat bij jouw kleding uitvalt. Dan weet je precies welke beha’s je wil hebben en in welke maat. En vergeet niet om de zoveel tijd weer even na te gaan of je nog dezelfde maat hebt of dat er inmiddels een ander beter past. Investeer in goede lingerie. Je lichaam verdient dat!