Terugkerend uitje

Het is inmiddels een vast uitje geworden van een vriend en mij. Elk jaar bezoeken we het Tefaf in Maastricht. Het wordt gezien als de belangrijkste kunstbeurs ter wereld en duurt tien dagen. Allerlei kunsthandelaren uit landen uit de hele wereld tonen er hun kunst. Er komen verschillende soorten mensen op af en dat maakt het extra leuk. Wat ze in elk geval gemeen hebben, is de interesse in kunst en antiek. Er lopen verzamelaars rond, museum-curatoren en uiteraard liefhebbers. Want die mogen ook gewoon komen. Je hoeft er niks te kopen: je mag ook gewoon alle kunst bezichtigen. Maar er zijn natuurlijk genoeg mensen die hopen er iets moois te scoren. Mensen die bijvoorbeeld specifiek geïnteresseerd zijn in servies of investeerders die grote stukken kopen met de hoop die later weer voor meer geld te kunnen verkopen. Het is erg populair op het moment om alternatieven te zoeken voor investeringen in vastgoed en beursgenoteerde bedrijven. Als je dan wel wat van kunst afweet, is investeringen in kunst dan natuurlijk een mooie optie. En het kan inderdaad lucratief zijn.

Een leuke stad

Die vriend van me en ik komen puur voor het bekijken van kunst en doen dit dus al jaren. Het begon ermee dat een aantal jaren geleden tegelijkertijd het Jazz Maastricht festival plaatsvond. Dat was voor ons de reden een weekje Maastricht te plannen. Daar hebben we zulke goede herinneringen aan, dat we het er nog steeds weleens over hebben. We besloten er toen een jaarlijks evenement van te maken, want we vinden Maastricht een heerlijke stad en we wilden vaker naar het Tefaf. Elk jaar gaan we een weekend en boeken we een hotel maastricht. We genieten ervan onszelf een paar dagen in luxe onder te dompelen, waarna we er weer helemaal tegenaan kunnen. Maastricht heeft ook zoveel te bieden. Er is genoeg te bezichtigen en je kan er daarnaast ook leuk shoppen en lekker eten. Voorlopig zijn we nog niet uitgekeken op het Tefaf en Maastricht! En jazz festivals bezoeken we ook nog steeds, maar dan steeds verschillende. Ook dat blijft voor ons een gedeelde liefhebberij.

Toekomstmuziek

Ooit hopen we natuurlijk ook het punt te bereiken dat wij een van de investeerders worden. Want het is wel heel cool als je een prachtig kunstwerk van een toonaangevende kunstenaar gewoon thuis aan de muur kan hangen of elders in je interieur hebt staan. Wat een voorrecht zou het zijn dat je daar dan elke dag van kan genieten! Maar voorlopig blijft dat voor ons nog even toekomstmuziek en daar kunnen we prima mee leven.