Een auto aanschaffen

In Nederland worden nog steeds veel nieuwe auto’s verkocht. De afgelopen jaren laten een stabiel cijfer zien. Gemiddeld worden er in ons land rond de 445.000 auto’s per jaar verkocht. De meest verkochte auto’s staat nog steeds op naam van Volkswagen gevolgd door Opel. De grootste stijger van de afgelopen tijd is echter Tesla. Ten opzichte van de landen om ons heen loopt Nederland niet echt voorop. Veel potentiele kopers hikken tegen de hoge aanschafbelasting, de BPM, aan. Hierdoor zijn nieuwe auto´s in vergelijking met andere landen een stuk duurder. De stijging van de verkoop van de elektrische auto is hierdoor grotendeels te verklaren. De komende jaren blijven de belastingvoordelen voor elektrische auto's bestaan. Tot 2025 hoef je geen motorrijtuigenbelasting en aanschafbelasting, BPM, te betalen voor een elektrische auto. Per 2020 is wel de bijtelling voor elektrische auto's van de zaak gestegen. De aanschaf van een elektrische auto wordt op deze manier extra gestimuleerd.

Kopen of leasen

Als je tot de aanschaf van een nieuwe auto besluit zijn er diverse manieren op welke manier je dat kunt doen. Allereerst is er een groep die de auto meteen betaald met het spaargeld dat ze daarvoor opzij hebben gezet. Een ander mogelijkheid is om een krediet af te sluiten en daarmee geld te verwerven om de auto bij aanschaf meteen te betalen. Een flinke groep kopers gaat echter over tot private lease bij aanschaf van een nieuwe auto. Private Lease is enorm in opkomst. Het voordeel is dat je voor een vast bedrag per maand een nieuwe auto kan rijden zonder een groot bedrag ineens te moeten betalen. In dat bedrag is vrijwel alles begrepen, alleen de brandstofkosten zijn voor eigen rekening. Voor mensen die niet al te veel kilometers per jaar rijden is dit een zeer aantrekkelijke optie.

Voorwaarden Private Lease

Om voor Private Lease in aanmerking te komen moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Er wordt gekeken of je een vast inkomen hebt wat toereikend is om het maandbedrag te kunnen betalen. Verder wordt er een BKR-toetsing gedaan om na te gaan of je in het verleden geen betalingsproblemen hebt gehad. Mocht dit wel zo zijn dan hoeft dit niet meteen een probleem te zijn. Er zijn bedrijven waar je je een auto kunt leasen met negatieve BKR.  Mocht je aan alle voorwaarden voldoen dan sluit je een contract af voor meestal 48 of 60 maanden en kan de auto besteld worden.