Iets nieuws kopen is altijd leuk, vooral als je er lang naar uitgekeken hebt. Het uitkiezen van een nieuwe auto vind ik echt geweldig. Omdat het zo’n grote aankoop is ben je er een lange tijd mee bezig, waardoor je veel voorpret hebt. Het is dan ook belangrijk dat je uiteindelijk een goede keuze maakt. Hoe kom je erachter wat voor jou de beste auto is? In dit blog geef ik je een aantal tips.
 

Tip 1: Bepaal de grootte

Een van de eerste dingen waar je op moet selecteren is de gewenste grootte van jouw nieuwe auto. Daarvoor moet je bepalen waar je de auto voornamelijk voor gaat gebruiken, hoeveel mensen er op comfortabele wijze in moeten kunnen en hoeveel opbergruimte je nodig verwacht te hebben. Ben je bijvoorbeeld van plan om de auto voor zowel zakelijk als privé te gebruiken? Dan zou je na kunnen denken over een camionette occasion. Dit is een soort bestelwagen. Deze voertuigen hebben over het algemeen veel ruimte, wat een groot voordeel kan zijn. Het aanschaffen van een camionette kan behoorlijk prijzig zijn, maar gelukkig is er ook veel tweedehands aanbod.
 

Tip 2: Bepaal jouw budget

Dat brengt ons gelijk bij het tweede punt: bedenk hoeveel je maximaal wil uitgeven. Een auto kopen is toch altijd weer een aanslag op je bankrekening. Je kunt het enigszins beperken door een tweedehands auto te kopen, of door een auto te leasen. Het is belangrijk om een goede afweging te maken tussen de prijs, het bouwjaar en het aantal gereden kilometers. Het is natuurlijk zonde als het voertuig dat je aanschaft heel veel onderhoud en reparaties nodig heeft, waardoor je alsnog duurder uit bent. Neem in je berekening ook de kosten mee die je kwijt bent aan belasting en je verzekering.
 

Tip 3: Vergelijk jouw favorieten

Als je de vorige twee tips hebt opgevolgd, heb je als het goed is al een kleine selectie kunnen maken. De volgende tip is om deze auto’s in het echt te bekijken en een proefritje te maken. Laat niet teveel tijd tussen de verschillende auto’s zitten, want dan is het moeilijker om goed te vergelijken. Schrijf bijvoorbeeld gelijk na de rit op wat je fijn vond aan de auto, waar je over twijfelt en wat je eventueel is tegengevallen. Probeer alle auto’s op dezelfde punten te beoordelen.

Hopelijk heb je wat aan deze tips en wordt het voor jou makkelijker om straks een goede keuze te kunnen maken.