Sporten in tijden van corona!

Het coronavirus weet nog altijd zijn slag te slaan in Nederland, waardoor we ons aan vele maatregelen moeten houden om het virus onder controle te krijgen. Okok op het gebied van sport zijn ons diverse maatregelen opgelegd.We mogen niet meer bij elkaar komen in sportkantines en ook teamsporten zijn verboden. Er kan nog gevoetbald worden binnen de eigen club, maar competities zijn gestopt en geldt dit ook voor sporten als hockey, rugby en andere teamsporten. 

Echter zijn er ook sporten die we nog wel mogen uitoefenen. Het is bijvoorbeeld nog toegestaan om naar de sportschool te gaan, waar echter wel aan bepaalde maatregelen voldaan moet worden (zoals reserveren). Ook buiten kunnen we nog vele sporten beoefenen, omdat we nog met vier personen mogen sporten! Wel wordt het al kouder, dus geven we je in dit blog tips om je goed te kleden tijdens het sporten de komende tijd!

Het dragen van de juiste sportkleding

Voor iedere sport is er aparte sportkleding te dragen. Voor voetbal zijn er specifieke tenues, terwijl dit ook geldt voor hockey, tennis en bijvoorbeeld rugby. Het tenue is echter altijd hetzelfde, terwijl er in de winter wel thermoshirts en andere soorten sportkleding worden gedragen om het lichaam warm te houden. Wanneer je een buitensport gaat beoefenen, kun je de kledingkeuze baseren op basis van het seizoen. In de zomer kun je trainen in een korte broek en een comfortabel sportshirt, terwijl je in de herfst en winter beter kunt kiezen voor een windjack met een strakke, comfortabele sportbroek. Sportwinkels hebben net als de reguliere kledingwinkels ieder seizoen een nieuwe collectie, zodat je altijd kunt beschikken over een juiste outfit tijdens het sporten. Juiste sportkleding zorgt ervoor dat je lichaam warm zal blijven, waardoor de kans op blessures aanzienlijk kleiner is dan wanneer je in deze tijd bijvoorbeeld gaat sporten in een korte broek!

De juiste sportschoenen!

Naast dat je dient te beschikken over de juiste sportkleding en je jouw keuze hierin moet baseren op het seizoen, is het ook van belang dat je beschikt over de juiste sportschoenen. Voor voetbal, hockey of tennis zijn hier speciale schoenen voor gecreëerd, wat ook zo geldt voor hardlopers en andere buitensporters. Echter is het zo dat je voor een binnensport prima gebruik kunt maken van sportieve schoenen, omdat je hier geen speciale houdingen voor aan hoeft te houden. In de sportschool kun je bijvoorbeeld prima in sportief uitgeruste sneakers gaan sporten, terwijl je deze schoenen ook in je vrije tijd kunt dragen! 

Kies dus voor de juiste sportkleding en de juiste schoenen, om comfortabel en zonder klachten te kunnen sporten! Veel succes!

About Author