Gebruik je een Macbook? Deze trucs zijn handig om te weten!

Heb jij een Macbook die je dagelijks gebruikt? Misschien voor school of werk. Een Macbook is een laptop van het merk Apple. Deze laptop wordt veel gebruikt door studenten en werknemers omdat deze veel functies heeft. Naast dat Apple een populair merk is, vinden veel mensen het ook makkelijk om te gebruiken. Wanneer jij in bezit bent van een Macbook, is het handig om een aantal trucs te weten. Wist je namelijk dat je veel meer met jouw Macbook kan dan dat in eerste instantie lijkt? Wist je dat je de levensduur van jouw Macbook langer kan maken door de Macbook batterij te vervangen? Wil jij graag wat meer weten over de trucs van jouw Macbook? Lees dan snel verder!

De verborgen trucs van een Macbook toetsenbord

Een Macbook heeft veel verschillende soorten functies. Wanneer je deze functies wilt gaan gebruiken, moet je wel eerst weten hoe je dat moet doen. Daarnaast ben je misschien wel helemaal niet bewust van deze mogelijkheden. Vind je het fijn om jouw volume te verfijnen? Gebruik de combinatie van Shift + Option en druk tegelijkertijd  de volumeknop in. Wil je het klikgeluid dempen? Dit doe je door Shift ingedrukt te houden terwijl je het volume aan het aanpassen bent. Als je woorden in één keer wilt verwijderen, kun je dit snel doen door Alt + Backspace te gebruiken. Nog een handig trucje: Klik op Ctrl + Cmd + spatiebalk om het Emoji-toetsenbord tevoorschijn te halen.

Macbook batterij vervangen

Een Macbook is niet de allergoedkoopste laptop. Dat is ook helemaal niet erg, want de kwaliteit is goed, je kan er veel mee en hij gaat een poos mee. Ook wanneer je denkt dat jouw Macbook wat minder wordt, kun je hier wat aan doen. Je kunt namelijk de Macbook batterij vervangen. Zo gaat jouw Macbook nog een aantal jaren mee en hoef je dus geen nieuwe te kopen.

Screenshots maken met een Macbook

Heb je een screenshot van jouw scherm nodig? Dit kan op verschillende manieren. Het maken van een standaard screenshot doe je door Cmd + Shift + 3 in te toetsen. Wanneer je alleen een screenshot wilt maken van één bepaald scherm, druk je Cmd + Shift + 4 + Spatiebalk in. Wil je graag eerst een gedeelte van jouw scherm selecteren voordat je een screenshot maakt? Dat doe je door  Cmd + Shift + 4 te gebruiken.

About Author