Feest op de club: outdoor neon tennis

Onze tennisvereniging bestaat 25 jaar. Er is een feestcommissie samengesteld die, verspreid over het jaar, allerlei leuke activiteiten organiseert. Zelf ben ik met vijf andere leden verantwoordelijk voor het grote zomerjubileumfeest. Het is de bedoeling dat het feest buiten, op de velden, gaat plaatsvinden. Sportiviteit staat vanzelfsprekend hoog in het vaandel en dat zal dan ook het thema zijn waar het feest om draait. De dresscode is: overwegend wit. We willen een blacklight huren en witte kleding geeft dan het leukste effect. Er is een plattegrond gemaakt van het terrein waarop is aangegeven waar de opstellingen komen. Zo is er een plek waar de drankjes worden geschonken, een plek waar het buffet komt te staan en een plek waar vis en vlees wordt geroosterd op diverse barbecues.

Glow-in-the-dark

Er is zelfs een standje waar liefhebbers zich kunnen laten opmaken met blacklight make-up. Diverse onderdelen zullen wij beplakken met blacklight neontape voor een glow-in-the-dark effect. Die schaffen we ook aan bij lichtgeluidhuren. Er is livemuziek en gedurende de hele avond kan er getennist worden bij feestverlichting. Rondom de courts zullen blacklights worden opgesteld voor een special, extra feestelijk effect. Het is ons gemakkelijk gemaakt: op de site van lichtgeluidhuren.nl staat schematisch weergegeven hoeveel lampen je nodig hebt per veld. Niet alleen de lampen kun je huren, maar ook de statieven die nodig zijn om de lampen op te monteren om het licht op de juiste manier over de velden te verdelen.

Hoe werkt een blacklight?

Ultraviolette straling is licht met een golflengte tussen 365Nm en 395Nm. Met het blote oog is dit niet zichtbaar. Deze staling is wel zichtbaar te maken met een blacklight lamp. Het bijzondere licht geeft een feestelijk effect en wordt al lange tijd gebruikt in discotheken en bars. Het is makkelijk toe te passen en daarom een simpel middel om de sfeer op feesten te optimaliseren. De tennisballen zijn ook heel goed te zien met blacklight. Het effect van blacklights is het best te zien als het donker is. Om deze reden is het idee geboren om er een midzomernacht feest van te maken. We starten daarom wat later op de avond, met een barbecue. Als het donker wordt gaan de lichten uit en de blacklights aan! We hebben twee blacklights per tennisveld nodig. Die positioneren we in de hoeken, tegenover elkaar. Tussen de banen zetten we één lamp extra voor een goed zichtbaar effect over de velden. We hebben deskundige hulp en advies gekregen van lichtgeluidhuren.nl. Let the party begin!