Belangrijke vuistregels voor de beginnende gamer!

Ben je pas gestart met gamen? Dan voel je, je misschien een beetje een kluns tussen al jouw mede-gamers. Jouw vrienden of misschien wel onbekende met wie je gamen lijken het een stuk beter te doen dan jij. Hoe komt dat toch? Wees gerust, ooit wordt jij ook (bijna) zo’n goede gamer. Iedereen is ooit ergens beginnen en hoe meer ervaring je opdoet, des te beter je wordt. In dit blog geven we je alvast een paar belangrijke vuistregels waar iedere beginnende gamer iets aan heeft.

Zorg voor geschikt materiaal

Voor een gamer is het materiaal misschien wel het allerbelangrijkste. Zonder goede computer kan je bijvoorbeeld al geen eens je game spelen. Is iedere pc geschikt als game? Nee, zeker niet! Een game pc moet voorzien zijn van een videokaart, een groot werkgeheugen, een snelle processor en het liefste ook nog een SSD-schijf. Al deze elementen zorgen ervoor dat jouw game op de juiste manier worden vertoond zonder enige haperingen of kwaliteitsverlies van het beeld. Ben je nog op zoek naar een game pc? Je eigen game pc samenstellen doe je tegenwoordig heel makkelijk online. Daarnaast hoeft een game pc ook nog geeneens zo heel duur te zijn in tegenstelling wat de meeste mensen denken. Benieuwd welk prijskaartje er voor jou aanhangt? Neem dan eens vrijblijvend contact op met een game expert.

Houd je ogen en handen gezond

Als fanatieke gamer kan je soms zo opgaan in je spel dat je de tijd helemaal vergeet. Dit zorgt ervoor dat je misschien tot wel 4 uur of nog langer aan een stuk door naar je beeldscherm zit te staren. Misschien goed voor je spel maar zeker niet goed voor je ogen. Probeer om na elk potje, wanneer je even een korte pauze hebt, 10 tot 20 seconde ver weg te kijken. Naar een boom in de straat bijvoorbeeld op het huis tegenover je. Door dit te doen zorg je ervoor dat je ogen weer even kunnen ontspannen en niet constant op een kort zicht gefocust zijn. Ook je handen, voornamelijk je vingers, zijn constant in beweging. Ken je die oefeningen die je vroeger moest doen voor het schrijven in groep 3 of 4? Die oefeningen werden niets voor niets gedaan en zijn bedoeld om je vingers een beetje wakker te maken. Probeer deze oefeningen ook eens tussen het gamen door te doen om tintelende of zere vingers te voorkomen.

Groeien in het spel

Ook voor je game zelf bestaan er een aantal vuistregels die je in acht kunt nemen waardoor je in ieder geval de eerste levels overleeft. Zorg ervoor dat je nooit stilstaat, zeker in actie games is dit een dooddoener. Blijf in beweging en voorkom dat je een makkelijk doelwit wordt. Ook je gezondheid goed in de gaten houden is belangrijk. Je hebt er natuurlijk niks aan als je al de meer dan je krachten kwijt bent en nog een battle in moet. Door je personage te upgraden kan je dit overigens ook nog enigszins rekken. Zodra je de kans krijgt moet je dit zeker doen. Uiteraard zijn er nog honderd andere tips en tricks om beter te worden in het gamen maar uiteindelijk is het vooral meters maken en zien wat voor jou werkt. Dat is uiteindelijk waar het gamen om draait toch?!